Синиша Мали: Исплата помоћи од сто евра младима почиње данас

Novac

Министар финансија Синиша Мали изјавио је да се до 21 сат у недељу, пријавило 1.017.000 младих између 16 и 29 година за помоћ од 100 евра.

Мали је, гостујући у емисији “Хит твит” на ТВ Пинк, навео да ће новац бити исплаћен у три дана, почев од уторка, 1. фебруара.

Рекао је и да ће пензионерима 10. фебруара бити уплаћено по 20.000 динара.

Подсетио је да је Србија на име помоћи због пандемије корона вируса грађанима и привреди уплатила укупно 8,7 милијарди евра.

Поводом пуштања у рад деонице ауто-пута Милош Велики од Паковраће до Прељине оценио је да је то као и остале велике саобраћајнице које градимо, показатељ снаге Србије, јер, како је навао, “имамо новца да и после епидемије градимо оволико путева”.

Истакао је да ће се од Београда до Златибора путовати за сат и по времена када буде готова деоница Чачак – Прељина и навео да се никада до сада српским пругама није ишло брзином од 200 км/сат.

“Водили смо одговорну економску политику и спасили земљу од губитка радних места. Сачували смо и макроекономску стабилнсот, што показује и податак да нам је удео јавног дуга у БДП -у тренутно 51,4 одсто, што је знатно испод нивоа Мастрихта”, истакао је Мали.

Оценио је да се сада осећају резултати тешке економске реформе која је за нама, а један од показатеља напретка је и пад стопе незапослености.

“Она је 2012. године износила 25,9 одсто а према последњем податку из трећег квартала прошле године 10,4 одсто”, навео је министар Синиша Мали.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs