Син Ел Чапа изручен у САД: Убио певача јер није хтео да му пева на свадби и водио моћан картел

Guzman

Мексичке власти изручиле су Сједињеним Америчким Државама Овидија Гузмана, сина затвореног нарко-боса Хоакина „Ел Чапа“ Гузмана, који се терети за трговину дрогом, саопштио је амерички државни тужилац Мерик Гарланд.

Овидио Гузман је осумњичен да је, заједно са својим братом, водио моћни нарко картел Синалоа који је основао његов отац, преноси ББЦ.

Он је такође оптужен да је наручио убиство певача који је одбио да наступи на његовом венчању, а ухапшен је у јануару у северној мексичкој држави Синалоа и од тада је у притвору.

– Борба против картела је подразумевала невероватну храброст органа за спровођење закона САД и мексичких припадника полиције и војних служби, од којих су многи дали своје животе у потрази за правдом – навео је амерички тужилац Гарланд у саопштењу поводом екстрадиције .

Гарланд је захвалио мексичкој влади на помоћи у довођењу Овидија Гузмана у САД.

Његово изручење долази неколико дана након што је Ема Коронел, супруга затвореног мексичког нарко боса Хоакина „Ел Чапа“ Гузмана, пуштена из затвора у САД.

Она је признала кривицу за трговину дрогом и осуђена је на три године затвора у новембру 2021. године, али је превремено пуштена на слободу, пренео је ББЦ.

Њен муж служи доживотну казну у затвору у САД са максималним обезбеђењем.

Овидио Гузман је једно од четворо деце које је Ел Чапо имао током везе са Гриселдом Лопез 1980-их и 1990-их. Најстарији од њих, Едгар, убијен је у обрачуну банди 2008. године.

Ел Чапо такође има другу децу из свог претходног брака и из касније везе са Емом Коронел.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.