Син председника Колумбије изјаснио се да није крив по оптужбама за прање новца

Svilj

Син председника Колумбије Густава Петра, Николас Петро, изјаснио се данас пред судом у Боготи да није крив по оптужбама за прање новца и нелегално богаћење.

Колумбијска полиција ухапсила је у суботу најстаријег сина колумбијског председника и његову бившу супругу Дејсурис дел Кармен Васкез, која је, како су пренели медији, у марту ове године рекла да је Николас Петро добио новац од две особе, оптужене за кријумчарење наркотика, за председничку кампању.

„Не прихватам оптужбе“, рекао је Петро обаћајући се судији, чиме је, како преноси Ројтерс, изгубио шансу да обезбеди да му казна буде смањена за 50 одсто, ако буде осуђен.

Петро је рекао да ће сарађивати са тужилаштвом.

Он је ухапшен након што је покренута истрага о прању новца у вези са средствима која је наводно прикупио од осуђених трговаца дрогом током прошлогодишње председничке кампање.

До истраге је дошло након што је његова бивша супруга раније ове године рекла локалном порталу „Семана“ да је присуствовала састанцима на којима је Петро договорио донацију од око 150.000 долара.

Она је рекла да председник Колумбије није знао за послове свог сина и да је новац који је прикупљен у име кампање чуван у сефу „у кући пара“ у приморском граду Баранкиља.

Председник Колумбије рекао је да се неће мешати у истрагу. Уколико буде проглашен кривим, сину колумбијског председника прети казна од 12 до 20 година затвора.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs