Ситуација веома озбиљна – без нових рестрикција, вакцинација једини прави одговор на пандемију

Vakcina

Tестирано је 5.751.180 узорака. Од последица заразе преминула је 8.481 особа. Проценат смртности је 0.87 одсто. На болничком лечењу је 6.519 пацијената, од којих је 269 на респиратору, показују подаци са сајта covid19.rs.

Епидемијска ситуација изузетно је тешка, а испред ковид амбуланти су гужве. Све више пацијената је у болницама.

Према последњем пресеку, у Србији је, у последња 24 сата потврђено 7.190 нових случајева коронавируса, међу 23.903 тестираних узорака. Од последица коронавируса преминула је још 51 особа. На болничком лечењу налази се 6.519 пацијената од којих је 269 на респираторима.

Заседао је Кризни штаб и за сада је одлучено да нема нових мера. 

Премијерка Ана Брнабић, након седнице Кризног штаба, изјавила је да је епидемијска ситуација у Србији јуче и данас нешто боља иако су бројке и даље тако велике да то не изгледа тако. 

Указала је да је медицински део Кризног штаба захтевао да се уведу рестриктивније мере, да сматра да би те мере довеле до тога да се брже смањи број заражених, али би довеле и до тога да стане имунизација. 

Епидемиолог и члан Кризног штаба др Предраг Кон рекао је за РТС да је ситуација крајње озбиљна и да нису џабе тражили рестриктивније мере на Кризном штабу.

Напомиње да су из медицинског дела Кризног штаба предложили да 10 дана буде скраћено радно време до 17 сати и забрана јавног окупљање преко пет људи, јер је „ситуација крајње озбиљна“.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs