Ситуација са корона вирусом у Апатину стабилна

Све веће бројке позитивних грађана на вирус Ковид 19 у нашој земљи су вести какве слушамо свакодневно. Како се наша општина носи са надолазећим четвртим таласом овог вируса сазнали смо од помоћнице директора Дома здравља Апатин, Бранке Бајић.

  • Тренутно је ситуација стабилна. Дневно се на преглед у „Црвену зону“ јавља 5 до 10 људи, а имамо 18 суграђана који су позитивни на вирус, каже Бранка Бајић.

Општина Апатин има 8.483 грађана који су примили обе дозе вакцине, док на ревакцину чека још њих 202. Трећу дозу вакцине је примило 432.

  • Да би људи примили трећу дозу вакцине, неопходно је да прође 6 месеци од ревакцине. За вакцинацију кинеском вакцином Синофарм, грађани могу да се јаве свакодневно, од 7:30 до 12 сати, без претходног заказивања, док је за пријем треће дозе вакцином Фајзер, потребно заказивање или се најавити на број телефона 064/82-92-091 и у врло кратком року грађани ће бити позвани, додала је Бајићева.

Подсећања ради, „Црвена зона“ апатинског Дома здравља отворена је радним данима од 8 до 14 сати, док суботом и недељом не ради.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије