Сијарто: Мађарска и Србија настављају сарадњу

Sijarto

Мађарски министар спољних послова Петер Сијарто је приликом недавне посете Суботици најавио даљу сарадњу са Владом Србије у кључним пројектима и наставак подршке предузетницима АП Војводине.

„Поносни смо на то што је у Србији победио председник кога су и Мађари подржали, чак су га и кандидовали“, рекао је Сијарто гостујући у емисији Субјектив на ТВ Панон.

Говорећи о изборима у Србији и Мађарској, одржаним 3. априла, Сијарто је рекао да је у обе земље влалдајућа политичка опција освојила рекордну подршку што омогућава да се настави сарадња између две државе започета у претходној деценији.

„То што је Александар Вучић победио за нас је добра вест. Сматрам да је сада најважније да завршимо започета улагања“, рекао је Сијарто и прецизирао да то значи да до 2025. године треба да се заврши модернизација пруге Београд-Будимпешта која ће у скоријој будоћности бити све значајнија.

Мађарски министар спољних послова осврнуо се и на могућу кризу у снабдевању енергентима и увођењу санкција Русији истакавши да је Мађарска у погледу снабдевања нафтом и земним гасом упућена на Русију.

„То није ни политичко, ни филозофско, ни комуникацијско питање, већ једноставна, физичка датост. И Србија је у тој ситуацији. Од европских партнера смо тражили разумевање за то“, рекао је Сијарто.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs