Сијарто: Одлука о пуштању косовских полицајаца одраз стратешке сарадње Србије и Мађарске

Sijarto

Шеф мађарске дипломатије Петер Сијарто изјавио је да је одлука Београда о пуштању ухапшених косовских полицајаца да се бране са слободе одраз стратешке сарадње Србије и Мађарске.

Сијарто је у изјави за Тањуг објаснио да је председник Србије Александар Вучић раније данас обавестио мађарског премијера Виктора Орбана о одлуци спрских власти да пусте из привора тројицу припадника косовске специјалне полиције.

“Овог јутра заменик премијера Србије Синиша Мали затражио је од мене да пренесем поруку од председника Вучића нашем премијеру Виктору Орбану, у којој је српски председник мађарском премијеру саопштио одлуку српских власти да ослободи полиајце из притвора. Ова одлука српских власти донета је на основу разговора између премијера Орбана и председника Вучића у којем је наш премијер замолио и посаветовао председника Вучића да ослободи полицајце и ми дубоко верујемо да оваква одлука одражава снажне везе између наших земаља, као и стратешку сарадњу коју имамо“, рекао је Сијарто.

Мађарски премијер Виктор Орбан потврдио је да је јутрос разговарао са председником Вучићем, који га је обавестио да ће ухапшени припадници косовске специјалне полиције бити пуштени из притвора и нагласио да “веома цени“ тај потез.

Раније данас суд у Краљеву је потврдио оптужницу против тројице припадника Косовске специјалне полиције, који су ухапшени убоко на територији Србије 14. јуна и они ће се бранити са слободе.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs