“Сложно за Буњевце – Др Сузана Кујунџић Остојић” представили кандидате из Сомбора

Press

Удружење грађана „Буњевачко коло“ одржали су данас прес конференцију, на којој су представили кандидате из Сомбора на изборној листи број 2 “Сложно за Буњевце – Др Сузана Кујунџић Остојић”.

Саопштење са конференције преносимо у целости:
„Користимо ову конференцију за штампу да представимо кандидате из Сомбора на листи број 2 “Сложно за Буњевце – Др Сузана Кујунџић Остојић”, који су чланови УГ “Буњевачко коло” – Сомбор: Дејан Парчетић дипл ецц, запослен у ЈП “Простор“ Сомбор, на месту саветника директора, председник је УГ “Буњевачко Коло” Сомбор, Члан НСБНМ два мандата и потпредседник Савета у последњем мандату, Члан УО “Буњевачка Матица”, одборник је у Скупштини Града Сомбора. Дао је несумњив допринос у вишегодишњем раду УГ “Буњевачко коло” водећи је као председник 12 година.

Александар Бошњак, дипл инг пољопривреде, привредник, сувласник приватног предузећа, стални судски вештак у области пољопривреде, лиценцирани проценитељ вредности непокретности, потпредседник УГ “Буњевачко коло” – Сомбор, потпредседник “Буњевачке Матице”, Члан НСБНМ два мандата, члан драмске секције.

Никола Жуљевић дипл ецц, пензионер, човек изузетно богате радне каријере. Радио је као финансијски инспектор бивше СДК, водио финансије многих предузећа у Сомбору, између осталог , био и финансијски директор АД “Семе – Сомбор. Данас професионално активан као судски вештак економске струке. Председник Надзорног одбора УГ “Буњевачко коло”, председник Надзорног одбора “Буњевачке Матице”, члан НСБНМ и члан ИО НСБНМ, у последњем мандату.

Марија Брдарић васпитач, члан УО УГ “Буњевачко Коло”- Сомбор, члан драмске секције, руководилац ликовне секције полетараца, активни учесник и организатор у свим манифестацијама УГ “Буњевачко коло”, један од најистакнутијих организатора ликовних колонија за одрасле и за децу. Члан је НСБНМ у последњем мандату Антун Фратрић пољопривредник, члан УО УГ “Буњевачко коло”, изузетан познавалац буњевачкоих обичаја, одличан играч фолклора, главни организатор сомборске Дужионице и буњевачког прела већ дужи низ година и активни учесник у организацији свих буњевачких манифестација у Сомбору.

Ксенија Вуковић, запослена је у Културном Центру Лаза Костић у Сомбору. Члан УО УГ “Буњевачко коло” – Сомбор, дугогодишњи секретар Буњевачког кола и то волонтерски, руководилац сламарске секције, организатор ликовних колонија за одрасле сликаре и за децу, добитник многих награда за сламарску уметност, активни учесник и организатор свих активности у “Колу”. Члан је НСБНМ у последњем мандату.

Као што се види сви кандидати из Сомбора су остварени и угледни људи који на својим пословима остварују значајне резултате, а у УГ “Буњевачко коло” дају свој допринос као активни чланови, преузимајући одговорност за озбиљне задатке. Подвлачимо да су све побројане функције и све ове активности наших кандидата искључиво засноване на добровољности и на волонтерском раду.
Кандидати на нашој заједничкој листи број 2 су наши пријатељи из Суботице, и других места, чланови наших пријатељских удружења који су такође изузетни и по својим пословним и професионалним каријерама, и који волонтерски, безусловно и у радости прихватају задатке на очувању традиције и културне баштине Буњеваца.

Нажалост, прљава кампања наших ривала се наставља. Сомборски Буњевци су добили поштом од наших супарника, људи који су у Савету гледали досад само свој лични интерес да у буњевачким институцијама нађу ухлебљење, флајер под лажним именом “Сомборски Буњевци“. Својим именом лажно се ките нашим Сомбором и нашим Буњевачким колом. Питамо се само ко је платио поштарину за неколико стотина писама. Јасно је да иза овог марифетлука стоји Мирко Бајић, који подржава две листе, а у ствари се бори против нас са листе број 2 „Сложно за Буњевце – др Сузана Кујунџић Остојић“, која је сачињена од стручних и вредних кандидаткиња и кандидата од којих је један део и до сада својим радом доказао своја знања и способности. Наша листа је подмлађена кандидатима од којих с правом очекујемо да дају свој допринос у раду савета, и то на основу досадашњих резултата које су показали у свом досадашњем професионалном раду на разним пољима и на основу ангажовања у буњевачким удружењима. То некима са листе број 1 и 3 смета јер желе да наставе онако како су радили и досад, углавном споро и неагилно, старајући се понајвише за своју личну егзистенцију и ништа више.

Идејни творац листе број 1 и 3, госп. Мирко Бајић се чак дрзнуо да на својој конференцији за штампу изјави како Сомборци са листе број 2 нису урадили ништа за Буњевце у Сомбору. Истина је управо да смо урадили много и да смо све то радили добровољно, без икакве надокнаде у материјалном смислу. Јер нама су сасвим довољна награда пуне сале на нашим трибинама, у сомборском позоришту на представама наше драмске секције, препун трг на Дужионици, и радост приликом наших сусрета на манифестацијама нашег удружења.

Сигурни смо да ће сомборски Буњевци на овим изборима показати колико цене и поштују рад свих нас у „Буњевачком колу“.
Уверени смо да ће 13. новембра Буњевци препознати разлику између листе бр. 2 и осталих листа, да ће нам указати поверење, а ми дајемо реч да ћемо још боље, још јаче радити све оно што је у интересу нашег удружења и целокупног буњевачког народа.“

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.