Снајпериста у Вашингтону насумично бирао жртве, ранио четворо

Pucnjava

Наоружани нападач је у петак отворио ватру из снајперског гнезда у стамбеној згради, у близини једне елитне школе у главном граду САД Вашингтону, и насумично бирајући жртве ранио је четири особе, пре него што је, непосредно пре упада полиције, себи одузео живот.

Полиција је саопштила да је осумњичени, Рејмонд Спенсер (23) из предграђа Ферфакс у Вирџинији, првобитно идентификован са видео снимка који је поставио на друштвеним мрежама, а на којем се види натпис „Пуцњава“ и испаљивање хитаца са терасе солитера, преноси Ројтерс.

Шеф вашингтонске метрополитенске полиције, Роберт Конте, изјавио је на конференцији за новинаре да је видео, по свему судећи аутентичан иако није сасвим разјашњено да ли је снимак емитован уживо или је постављен након што је снимљен.

Полиција је неколико сати пре објављивања видеа објавила билтен са фотографијама Спенсера, у којима је писало да га траже као „особу значајну за истрагу“.

Очевидац је раније рекао локалној телевизијској станици WУСА-ТВ да је чуо пуцње који су трајали око минут и да је видео једну жену како истрчава из зграде, а за коју се чинило да је погођена у пуцњави, те да се за њом истрчале и друге особе које су очигледно биле рањене, преноси Ројтерс.

Он је казао да је видео друге људе на улици како се скривају иза паркираних аутомобила и показују према балкону одакле су највероватније посумњали да је дошло до пуцњаве.

Полиција је на Твитеру објавила да су две мушке и једна женска повређена особа затечене на лицу места, али није описано њихово стање.

Полиција Дистрикта Колумбија позвала је становнике у близини места пуцњаве да се склоне на безбедно место и саопштила да је у тој области веће присуство њених припадника.ж

Како је саопштено, пуцњава се одиграла у северозападном делу града, области за коју локални медији наводе да се налази у близини школе Едмунд Берк, припремне академије за приватни колеџ.

Универзитет Дистрикта Колумбија, који је такође у близини, објавио је на Твитеру да је његов кампус затворен, наводи Ројтерс.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs