„Сомаратонци“ најбројнији на „Дунавском полумаратону“

Јуче је одржано 27. по реду издање „Дунавског полумаратона“ у Апатину. Поред главне полумаратонске трке на 21 километар, одржане су и трке на 10 километара, штафетна трка и нордијско ходање, а учешће је узело више од 700 такмичара.
Чланови Атлетско-рекреативног клуба „Сомаратон“ Сомбор били су најбројнија екипа на овој трци са тридесет тркача. Најбржи „Сомаратонац“ на полумаратонској трци био је Џејмс Инс, који је заузео девето место у генералном пласману уз свој нови лични рекорд и време 1 сат и 21 минут и 7 секунди. Роберт Лалић је истрчао друго место у својој старосној категорији, док су Борислав Беретић, Ђука Чељуска и Весна Бјелан истрчали прва места у својим категоријама, а Арпад Шаркези треће. Полумаратон су истрчали и Предраг Гагић, Зоран Николић, Марио Кундит, Недељко Катић, Ђорђе Вучковић, Јелена Перенчевић, Дамир Миланков и Бошко Јерковић.
На десет километара најбржи је био Бранислав Катић, који је трку завршио на 17 месту, односно на другом месту у својој старосној категорији уз свој нови лични рекорд на 10 километара.
Ана Пешић је истрчала прво место у својој старосној категорији док су Дејан Николић и Даница Грујић Фирањ заузели друга места у својим категоријама. Десет километара истрчали су и Бошко Елек, Ненад Ђорђевић, Срђан Бузаџић, Александар Мартиновић, Радмила Милашиновић, Дејана Штајфер, Мина Бошњак, Ђорђе Рацков и Александар Крнета.
Учесници штафетне трке 2 x 5 километара били су Вук Стојсављевић, Константин Јерковић те Лана и Бранко Ненадић.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs