Сомборска гимназија врши упис друге генерације у спортско одељење

Učionica

Прошле године је Гимназија „Вељко Петровић“ отворила пилот-одељење за ученике са посебним спортским вештинама. Одељење је отворено услед велике заинтересованости ученика који остварују запажене спортске резултате. Како би одељење фукционисало, потребно је да интересовање за похађање овог смера покаже најмање 15 ђака који су запажени у спортским активностима у последње две или три године, односно спортске сезоне.

Предност похађања овог специјализованог одељења јесте то што је број ђака ограничен на 20, што је далеко ефикасније, а ученицима је омогућено и похађање наставе на даљину, у случајевима када су на репрезентативним или клупским припремама док је у току школска година.

Критеријуме за упис дефинише грански Спортски савез Војводине или Србије, а на захтев клуба у којем потенцијални ученик тренира.

Из Гимназије наводе да клубови обавесте ђаке о упису и начину прикупљања неопходне документације, а који искажу интересовање за наставак бављења спортом као активни спортисти, требери, спортски новинари, менаџери или спортски медицинари.

Додатне информације доступне су путем телефона 064/8044124 или путем е-поште direktor.gimso@mts.rs.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије