Сомборским пчеларима 1,3 милиона, 700.000 за саднице лаванде

У Великој скупштинској сали зграде Жупаније одржана је десета седница Скупштине града Сомбора. Седницом је председавао председник Скупштине Града Зоран Рус. Одборници су одлучивали о 17 тачака дневног реда.

Скупштина Града усвојила је Програм подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја Града Сомбора за 2021. годину. У оквиру ове подршке Град Сомбор је издвојио средства у износу од 2.000.000,00 динара, од којих је 700.000,00 динара намењено су за набавку садница лаванде које ће путем јавног конкурса доделити заинтересованим пољоривредницима, а средства у озносу од 1.300.000,00 динара предвиђена су за набавку нових пчелињих друштава и опрема за пчеларство, која ће такође Град доделити путем јавног конкурса пољопривредницима који се баве пчеларством.

Одборници су на 10. седници усвојили Одлуку о завршном рачуну буџета Града Сомбора за 2020. Годину са консолидованим извештајем о трошењу средстава буџетских корисника.

Скупштина је дала сагласност на статуте Градске библиотеке „Карло Бијелицки“ Културног центра „Лаза Костић“, Народног позоришта Сомбор и Галерије „Милан  Коњовић“.

За директора ЈКП „Чистоћа“ сомбор именован је Драган Радојчић, а за директора Галерије „Милан Коњовић“ Милена Рацков Ковачић.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs