Сомборски гимназијалци настављају да нижу сјајне резултате

Gimnazija Sombor

На Републичком такмичењу из математике, одржаном у Смедереву, учествовало је и шест ученика гимназије „Вељко Петровић“ Сомбор. Најзапаженији резултат остварио је ученик трећег разреда, Александар Губица, док је у истој категорији Немања Мајски био други. Успешни су били и ђаци четвртог разреда, па је тако награду у категорији матураната освојио Ведран Бајић, а међу трећацима, Лаура Правдић је такмичење завршила као трећепласирана.

Сомборска гимназија је своје представнике имала и на Окружном такмичењу из биологије, одржаном у Средњој пољопривредно-прехрамбеној школи у Сомбору. Наиме, чак четрнаест ученика је награђено. Најуспешнија је била Ана Кнежевић, која је у категорији трећих разреда освојила прво место, остваривши максималних сто бодова. Прве награде су припале и трећакињи Ани Бајак, као и Валентини Кркљуш, ученици четвртог разреда. Друго место су заузеле Милица Дарабош и Јана Лалић, из трећег разреда, Теодора Чорак, други разред и Андреј Мартиновић, у категорији првих разреда. Такмичење су као трећепласирани завршили Петар Марковић, из четвртог разреда, Драгана Церанић, Милан Дудуковић и Војин Поповић, из трећег, као и Николина Никшић, Клара Ароки и Јана Петричевић из првог разреда. Захваљујући показаном знању, ови ученици су остварили пласман на Републичко такмичење.

Током викенда, гимназијалци су учествовали и на Фрушкогорском маратону, док су на Градском такмичењу у атлетици и мушка и женска репрезентација Гимназије освојиле прва места, те екипни пласман на Окружно такмичење.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs