Сомборски књижевни фестивал заказан за 21. и 22. мај

Сомборски књижевни фестивал покренут је 2016. године и одвија се у организацији Градске библиотеке „Kарло Бијелицки“ и уз подршку Града Сомбора, Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама, те Министарства културе и информисања Републике Србије. 

Фестивал је замишљен као дводневна манифестација током које ће се сомборској публици представити савремени токови домаће књижевности, домети писане речи, њен однос према свету, стварности, друштву и окружењу. Намера Фестивала је представљање актуелне књижевне продукције те су гости релевантна имена из домена поезије, прозе, издаваштва и критике – Бојан Kривокапић, Душан Вејновић, Ана Марија Грбић и Бојан Васић – препозната од стране читалаца, критике и жирија најзначајнијих књижевних награда у земљи и иностранству. 

Уз овај примарни аспект Фестивала, шести пут одржан је и конкурс за другу књигу аутора млађих од 35 година који нуди решење за тзв. проблем друге књиге младих писаца. На конкурс је пристигло двадесет рукописа, а жири у саставу Тамара Бабић, Бранислав Живановић и Драган Бабић издвојио је рукопис збирке прича Сломљени триптих Страхиње Млађеновића. 

Овогодишње издање Сомборског књижевног фестивала биће одржано на Дечјем одељењу Градске библиотеке „Kарло Бијелицки“ , уз поштовање препоручених мера заштите и обавезно држање физичке дистанце свих присутних. 

Петак, 21. мај 2021.

18:00 – свечано отварање Фестивала и додела награде на Kонкурсу за другу аутора млађих од 35 година Страхињи Млађеновићу

18:15 – разговор и читање: Душан Вејновић, Бојан Kривокапић (разговор води Драган Бабић)

Субота, 22. мај 2021.

18:00 – разговор и читање: Ана Марија Грбић, Бојан Васић (разговор води Тамара Бабић)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије