Сомборски филмски фестивал од 11. до 14. јула

SFF vizual

Јубиларни, 5. по реду Сомборски филмски фестивал, биће одржан од 11. до 14. јула, у организацији Културног центра „Лаза Костић“ Сомбор. Фестивалу ће претходити предфестивалске активности намењене деци и младима.

Под слоганом „За оне који долазе“, Фестивал има за циљ да се поред филмова и младих аутора, представе и успешни млади људи Сомбора. У плану је да Пети Сомборски филмски фестивал отвори дебитантски филм редитељке Нине Огњановић „Овуда ће проћи пут“.

Ове године, лауреат награде за животно дело Сомборског филмског фестивала биће прослављени редитељ Младомир Пуриша Ђорђевић, који је преминуо крајем 2022. године.

Улаз на све програме петог издања Сомборског филмског фестивала је бесплатан, а пројекције и пратећи програми планирано је да се одрже у Културном центру „Лаза Костић“ Сомбор, Атријуму Градске куће, Кабареу Народног позоришта Сомбор и дворишту Градског музеја Сомбор.

Дирекцију фестивала чине Весна Шашић, директорка Фестивала и уметнички директор, Дејан Дабић, селектор, Миливоје Млађеновић, програмски директор, Михајло Несторовић, креативни директор и Огњен Ракчевић, продуцент.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs