Сомбор: Депортовано 382 ирегуларна-ухапшен Сиријац са око 270 г марихуане

Deportacija

Припадници Министарства унутрашњих послова данас су у опсежној акцији сузбијања илегалних миграција која је спроведена на подручју Сомбора, пронашли укупно 382 ирегуларна мигранта.
У вишечасовној акцији учествовало је више од 300 полицајаца полицијских управа у Сомбору, Новом Саду, Смедереву, Панчеву, Пожаревцу и Шапцу, заједно са припадницима Жандармерије.
Полиција је претрагом терена пронашла 20 комада хладног оружја и других предмета, укупно 240 страних личних докумената и путних исправа, као и 18 телефона.
Ухапшен је сиријски држављанин О. А. Х. (2005) код кога је пронађено око 270 грама биљне материје за коју се сумња да је марихуана и вагица за прецизно мерење. Њему је због постојања основа сумње да је извршио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, одређено задржавање до 48 часова након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведен надлежном тужилаштву.
Пронађени мигранти су, у сарадњи са Комесаријатом за избеглице, превезени у прихватне центре где им је обезбеђен адекватан смештај.
Полиција ће и у наредном периоду спроводити редовне контроле кретања и боравка миграната како би се очувала безбедност и сигурност свих грађана, као и самих миграната.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs