Сомбор добио још једну нову бициклистичку стазу

Град Сомбор је познат по великом броју бициклиста, а намера Градске управе је да се вожња бициклом у Сомбору учини што је могуће безбеднијом.

Из тог разлога, изградња бициклистичких стаза је један од приоритета Града, те су значајна средства издвојена из буџета у те сврхе.

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић обишао је, са својим сарадницима, завршену бициклистичку стазу од почетка Стапарског пута па до раскрснице са Првомајским булеваром, у дужини од 800 метара.

Он је истакао да је поред бициклистичке стазе урађена и пешачка стаза, а све у циљу повећања безбедности.

  • Поред изградње ове бициклистичке стазе у укупној дужини од око 800 метара, комплетно су реконструисани и тротоари, што је свакако био и циљ овог пројекта. Ми ћемо се трудити да у наредном периоду завршимо још три пројекта који се тичу бициклистичких стаза и да у наредној години реализујемо ове пројекте, рекао је градоначелник.

У завршној фази су пројекти за нове бициклистичке стазе.

  • Завршавамо пројекат наставка бициклистичке стазе од Првомајског булевара до Вашаришта, од Вашаришта до Агросавеза постоји готов пројекат, као и готов пројекат за Војвођанску улицу коју планирамо у наредним годинама да кренемо са изградњом.

Вредност овог пројекта је нешто преко 17 милиона динара са ПДВ-ом, а циљ изградње бициклистичких стаза јесте да се омогући грађанима Сомбора безбедна вожња кроз град, те самим тим подигне на један виши ниво безбедност бициклиста, као најрањивије групе учесника у саобраћају.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs