Сомбор: Замена јавног осветљења и постављање нове лед расвете

Led rasveta

На територији Града Сомбора почели су радови на замени јавног осветљења, који подразумевају замену постојећих сијалица модерном ЛЕД расветом. Како теку радови и који је рок за њихов завршетак, рекао нам је члан Градског већа за област комунална делатност и инвестиције, Мирослав Ковачић, који је био на терену како би се уверио да све тече по плану.
„Пројекат подразумева замену свих сијалица у Граду Сомбору, односно негде око 9500 комада, што значи град Сомбор, приградска насеља и сва насељена места на територији Града Сомбора. Приватни партнер у овоме пројекту је „Еско елиос“ из Новог Сада и до сада су заменили негде око 1900 светиљки.Рок за завршетак овог посла је негде у јануару месецу. Кад се овај пројекат заврши, уштеда у осветљењу, односно кроз рачун, ће бити негде око 70 %“, објашњава Ковачић.
Неке од главних карактеристика лед расвете у односу на обичне сијалице јесу велика уштеда електричне енергије, затим дуготрајност-лед расвета је преко 15 пута дуготрајнија у односу на обичну, а такође је и бољи избор када је у питању заштита животне средине.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs