Сомбор: За подршку изградњи и обнови верских објеката 16 милиона динара

Састанак

Градско веће Града Сомбора одржало је 146. седницу, на чијем Дневном реду се нашло 7 тачака.
Између осталог, Градско веће одобрило је раписивање Конкурса за организовање спровођења јавних радова у сеоским подручјима у области одржавања и обнављања јавне инфраструктуре и одржавања и заштите животне средине и природе. Овај Конкурс једна је од мера активне политике запошљавања коју Град спроводи у сарадњи са Националном службом за запошљавање. У градском буџету за ову меру издвојено је 12.700.000,00 динара, за запошљавање 29 лица. Кроз спровођење јавног рада ангажоваће се незапослена лица са евиденције Националне службе за запошљавање – филијала Сомбор без обзира на дужину чекања посла, а приоритет приликом ангажовања на јавном раду имаће категорије теже запошљивих лица са пребивалиштем у сеоским подручјима са територије Града Сомбора.
Чланови Већа прихватили су предлог за дотацију средстава верским заједницама. Као и претходних година, Град Сомбор ће наставити подршку изградњи и обнови верских објеката, за шта је у градском буџету ове године издвојено укупно 16.000.000 динара. Овим средствима финансираће се наставак изградње православне цркве у Бездану, наставак изградње православне цркве у Кљајићеву, реконструкција Храма Светог Георгија у Сомбору, набавка и постављање звона у римокатоличкој цркви у Бездану и реконструкција сакристије у римокатоличкој цркви у Бачком Брегу.
Такође, уједно је прихваћен и предлог за расподелу средстава по Јавном позиву за финснсирање програма/пројеката који подстичу рад ловачких друштава и удружења на територији Града Сомбора, а који су усмерени на старање о ловишту, улагање у развој ловишта и унапређење самог рада удружења.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.