Сомбор: Информације о шалтерској продаји хране и пића током неповољне епидемиолошке ситуације

Обавештавају се грађани и привредници са територије Града Сомбора да је у складу са Наредбом  о радном времену за време неповољне епидемиолошке ситуације током трајања заразне болести Covid-19 (Сл. гласник РС бр. 22/21, 23/21, 25/21 ) шалтерска продаја хране и пића дозвољена, али да  су угоститељски објекти који продају храну и пиће без уласка корисника у објекат дужни да обезбеде да се испред објеката не окупља више од три корисника, као и да лица која су испред објекта носе маске и држе растојање од најмање два метра, као и да је основна сврха и акценат Наредбе ОГРАНИЧЕЊЕ КОНТАКАТА ИЗМЕЂУ ВЕЋЕГ БРОЈА ЉУДИ, ТАКО ДА СЕ СПРЕЧИ ШИРЕЊЕ ЗАРАЗЕ.

Уколико долази до окупљања већег броја људи, сматра се да правно лице и предузетник није применио све превентивне мере од утицаја на безбедност и здравље запослених и корисника услуга, а посебно оне које се односе на спречавање ширења заразне болести COVID – 19.

С обзиром на погоршану епидемиолошке ситуацију, која се оцењује као ванредна на целој територији Града Сомбора, Штаб за ванредне ситуације града  Сомбора апелује на  грађане да се стриктно придржавају прописаних мера и да штите своје здравље и здравље своје породице.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs