Сомбор „Локални центар“ за размену знања

Radni sastanak

Поводом споразума о сарадњи у оквиру Пројекта „Унапређење пословне климе у Србији“, чији је Град Сомбор потписник, у згради Жупаније, градоначелник Сомбора Антонио Ратковић је заједно са сарадницима угостио шведског пројектног менаџера Матхиаса Рантанена и представнике пројектне јединице из Београда. Састанак је одржан како би се сагледали досадашњи резултати и искуства, те како би се разговарало и о плановима који треба да се реализују у будућности.
Споразумом је предвиђено да ће након успешне реализације пројекта и извршења Споразума, Град у свом региону деловати као „Локални центар“ за размену стечених знања и искустава са осталим градовима и општинама у свом непосредном географском окружењу.
„Оно што је битно да испред Града Сомбора постоји радни тим који ће се бавити и надоградњом овога и да буквално на једном сајту ће будући потенцијални инвеститори имати све могуће информације. Још једном бих се захвалио што ево данас сви заједнички ћемо имати прилику и да присуствујемо презентацији овог успешног пројекта за све нас, који је започет још 2019. године“, рекао је градоначелник Ратковић.
Интерес града за потписивањем овог споразума огледао се у потреби за привлачењем инвеститора, њиховим потенцијалним улагањем у наш град, што за последицу свакако има отварање нових радних места за наше суграђане.
„Ово је за вас један врло битан пројекат, који ће вам омогућити да привучете нове инвеститоре у Сомбор. И ми бисмо много желели да ви можете да подигнете овај пројекат и за остатак Србије. Такође ће овај пројекат доста помоћи да дигитализујете и да се више фокусирате на друге процесе у остатку друштва. Ви сте такође и прави амбасадори овог пројекта, тако да је ваш успех и успех самог пројекта. И такође бих желео да свима пожелим пуно среће и да нагласим да сам презадовољан што сам овде у Сомбору, јер је Град стварно прелеп“, истакао је шведски пројектни менаџер.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs