Сомбор међу девет градова у земљи део пилот пројекта „Унапређење пословне климе у Србији“

Град Сомбор, заједно са Републичким Геодетским заводом и још девет пилот градова и општина у Републици Србији, спроводи пројекат „Унапређење пословне климе у Србији“, под покровитељством Краљевине Шведске и шведског Лантматериата. Пројекат је усмерен на изградњу пословних и инвестиционих капацитета јединица локалне самоуправе у Републици Србији, и између осталог, има за циљ креирање посебне интернет странице која ће представљати јединствен преглед инвестиционих локација у Републици доступан заинтересованим инвеститорима, док ће са друге стране, путем исте платформе, градовима и општинама бити изграђен алат за уређење тих локације и редовно ажурирање. 

У складу са планирам пројеткним активностима, 24. и 30. марта одржане су радионице на тему: „Алат за прикупљање података о инвестиционим локацијама и прелиминарна анализа модела будућег извештавања“. Предавачи током радионице су били Немања Паунић (координатор техничке компонетне) и Филип Петровић (координатор компоненте за уређивање просторно планске документације). Полазницима обуке су представљене функционалности ,,Алата за прикупљање података“. Обука се односила на теоријску основу, упознавање са радним окружењем ,,Алата за прикупљање података“, те заједничко попуњавање и дефинисање питања у упитнику. Након обуке, кроз интерактивну дискусију дати су корисни коментари на иницијални модел извештавања. Други део радионице одржан је 30. марта. Испред Града Сомбора радионицу је пратио Бранислав Сворцан, члан радне групе за имплементацију пројекта „Унапређење пословне климе у Србији“.

Обука представља прву у низу обука како би се дошло до финалног решења по коме ће у будућности извештавати ка Националном регистру инвестиционх локација.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.