Сомбор међу најактивнијим градовима у коришћењу електронских услуга Катастра

Antonio Ratković

Директор Републичког геодетског завода, мр Борко Драшковић, састао се у згради Жупаније са градоначелником Сомбора Антониом Ратковићем, начелником Западнобачког управног округа Гораном Нонковићем, председником општине Кула Дамјаном Миљанићем, начелником Општинске управе Апатин Манетом Шкорићем и директорком Службе за катастар непокретности Сомбор Јеленом Делић.

Повод посете јесу добри резултати и значајан напредак који је остварио Град Сомбор, али и читав Западнобачки округ, у сарадњи са Републичким геодетским заводом, као и заједнички рад на пилот пројекту „Унапређење пословне климе у Србији“.

Према подацима РГЗ, Град Сомбор је један од најактивнијих градова и општина при коришћењу електронских услуга Катастра, где се посебно истичу услуге еКатастра и еЗуп-а, а од 2018. године до данас читав Западнобачки округ извршио је 355.990 аутоматских електронских преузимања података, чиме је уштеђено преко 700.000 сати чекања у редовима грађана и уштеђено око 42 милиона динара.

  • Пријатно смо изненађени информацијама, које смо добили од директора, да што се тиче процеса дигитализације земљишне администрације, да Сомбор и цео округ иду у јако добром правцу. Свакако да ми и даље настављамо да радимо на том пољу, оно што је такође битно и што је податак који је мене изненадио је да је Град Сомбор по питању електронских услуга Катастра једна од најбољих општина то јест градова. Такође, разговарали смо и о споразуму који смо потписали 2019. а тиче се унапређења пословне климе у Србији где Град Сомбор заједно са Републичким геодетским заводом ради на унапређењу националног регистра инвестиционих мапа, што је свакако битно за будуће инвеститоре, рекао је градоначелник Ратковић.
  • Данас смо могли да видимо да је Град Сомбор један врло модеран град, са руководством које дигитално размишља, које има одличну дигиталну комуникацију са Републичким геодетским заводом и представља оне градове у којима ми радимо све наше дигиталне пројекте, између осталог и пројeкат инвестиционих локација у Србији, казао је директор Републичког геодетског завода и најавио нови пројекат масовне процене који ће се имплементирати у Сомбору, јер је, како је Драшковић истакао, једини град који је успео да искористи податке Републичког геодетског завода за праведније опорезивање својих суграђана.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије