Сомбор: Мировић најавио улагања у Дом за децу и омладину „Мирослав Мика Антић“

Председник Покрајинске владе Игор Мировић ненајављено је у Сомбору обишао Дом за децу и омладину „Мирослав Мика Антић“, установу социјалне заштите чији је оснивач АП Војводина.

  • Стање у дому је задовољавајуће, али може бити боље. Видео сам да се запослени труде да деци обезбеде најбоље услове за живот и боравак, али и да морамо додатно да уложимо у један део објекта. План нам је да у наредном периоду обезбедимо новац за санацију тоалета и набавку нове опреме, изјавио је Мировић.

Он је рекао да ће у наредним недељама обићи и друге домове у Војводини.

  • Држава Србија је ојачала, покрајински финансијски систем се стабилизовао, имамо много више могућности да улажемо у систем социјалне заштите, истакао је Мировић.

Председник је разговарао са запосленима и штићеницима дома како би стекао увид у проблеме са којима се сусрећу у свакодневном животу.

  • Учинићемо и додатне напоре да испунимо неке жеље штићеника и остваримо идеје запослених, изјавио је Мировић.

Директорка Дома за децу и омладину „Мирослав Мика Антић“ Нада Старчевић захвалила је председнику Мировићу на посети и, како је навела, најављеној подршци на обнови, реконструкцији и реновирању свега што је дотрајало, а што је неопходно за укупно 26 корисника, колико их је тренутно у Дому.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs