Сомбор: Нови Дневни боравак за децу из ОШ „Доситеј Обрадовић“

ОШ „Доситеј Обрадовић“ једна је од ретких школа у којој се из године у годину број деце увећава. С тим у вези, Градска управа Града Сомбора уложила је средства за комплетну реконструкцију око 200 квадратних метара простора, а који је претворен у Дневни боравак. Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић, члан Градског већа за област културе и образовања Борислав Станичков и начелник Одељења за образовање Градске управе Горан Тодорић посетили су овај простор намењен боравку деце од 1. до 5. разреда Основне школе „Доситеј Обрадовић“.

  • Укупно је уложено око 6 милиона динара у реконструкцију овог предивног дневног боравка. Радове смо започели 2019. године и заједно са директором школе успели смо да радове приведемо крају и да од 1. септембра деца имају простор где ће моћи да проведу своје слободно време, да ураде домаће задатке и свакако да уживају и да се играју, рекао је градоначелник, истакавши да верује да ће објекат много значити како деци, тако и родитељима.

Некадашње подрумске просторије адаптиране су у мултифункционални простор у ком може да борави до 60 деце, где ученици имају могућност да се играју, друже и уче. Радно време је од 7 до 18 часова сваког радног дана, а током боравка могу и да ручају у просторијама школске трпезарије.

Директор Основне школе „Доситеј Обрадовић“ Владимир Карановић истакао је да захваљујући средствима које је уложио Град у ову реконструкцију ученици могу да користе један модеран и мултифункционалан простор између разних активности које нуди боравак у овој школи.

  • Дневни боравак је организован тако да је после 14 часова боравак читава школа. Ово покрива само простор где деца бораве, кад немају активности. Ми у оквиру нашег рада имамо разне модуле, од спортова које бирају, дo страних језика. Сад смо увели смер Мислиша: математичко – логичко размишљање, увели смо смер ИТ обуке почетног програмирања, и то је наравно све у оквиру наставе, родитељи ништа не плаћају. Покушавамо да деца која бораве у школи имају различите садржаје, казао је Карановић.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs