Сомбор: Нови циклус бесплатне рекреације за жене у води

Rekreacija

Град Сомбор и ове године, у сарадњи са Спортским савезом и Спортским центром „Соко“, организује низ бесплатних спортских програма за децу, жене и особе са инвалидитетом.
Један од програма који је неколико година уназад изузетно популаран међу Сомборкама је аеробик у води, који се спроводи на затвореном Градском базену од прве половине октобра до априла месеца наредне године.
– Углавном су термини уторком и четвртком од четири до пет сати. Позивам све жене, ко год је слободан, ко има мало слободног времена да дође. Корисно је и за труднице, жене које имају проблема са кичмом, које желе да смршају, сазнајемо од Лее Вукелић, тренерке аквабика.
Према речима Дарка Косановића, директора Спортског центра „Соко“, рекреација у води за жене потпуно је бесплатна и од вишеструког је значаја.
– Оно што је потребно, можда је исто битно да нагласим, жене треба да понесу само купаћи, папуче, пешкир и добру вољу, за све остало су задужени наши инструктори, који, као што видите, предано раде на овом програму. Предности аквабика или аеробика у води су многоструке. Ту, пре свега, можемо говорити о максималном смањењу ризика од повреда костију ткива мускулатуре, посебно за жене старије животне доби, објашњава Косановић.
Све жене које живе на територији града Сомбора, као и свих насељених места, могу се прикључити програму аеробика у води, без претходног најављивања, уторком и четвртком, у термину од 16 до 17 сати.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs