Сомбор: Подршка медицинским радницима и волонтерима ангажованима у борби против коронавируса

У Градској хали „Мостонга“ сомборским лекарима, медицинском особљу и волонтерима који су ангажовани на првој линији одбране од вируса КОВИД-19 подељене су персонализоване картице погодности „Наш херој“.

Окупили смо се овде да бисмо поделили картице „За наше хероје“ које даје Влада Србије. Ове картице су један од начина да се искаже поштовање и захвалност свим запосленима у здравственим установама, волонтерима и свима онима који су нам помогли да орагнизујемо рад Kовид амбуланте и вакциналне пунктове у нашем граду, изјавила је приликом доделе картица др Емеше Ури, директор Дома здравља Сомбор и додала да ће ова установа поделити преко 200 картица, претежно запосленима у Дому здравља Сомбор, затим запосленима и волонтерима у Црвеном крсту Сомбор, волонтерима и цивилној заштити Града Сомбора и волонтерима Медицинске школе „Др Ружица Рип“. 

Ова картица омогућава попусте и погодности приликом плаћања робе и услуга код бројних компанија и предузетника који учествују у програму „За наше хероје“, као и предност при остваривању права и добијању услуга у државним институцијама, јавним предузећима, локалним самоуправама и установама социјалне заштите.

  • Ове картице које наши волонтери добијају заиста су један знак признања за сав њихов рад и труд који су уложили и који улажу у подршци, како локалној самоуправи, тако и здраственом систему, те помоћи пре свега нашим суграђанима, а нарочито најстаријима, за које смо уз помоћ Града Сомбора обезбедили превоз на саму вакцинацију, рекла Биљана Kлипа, секретар Црвеног крста Сомбор.

Kартице су подељене у склопу програма подршке „За наше хероје“ који реализује Министарство здравља у сарадњи са Генералним секретаријатом Владе, Народном банком Србије, Привредном комором Србије и јавним установама, уз подршку Програма Уједињених нација за развој.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs