Сомбор први у Војводини уграђује систем за бржу и лакшу комуникацију локалне самоуправе са грађанством

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић, начелник Западнобачког управног округа Горан Нонковић и њихови стручни сарадници састали су се са представницима Канцеларије за ИТЕ, Ефекте и МТС система и интеграција, поводом почетка имплементације „CRM“ система у Сомбору.

„CRM“ систем је софтвер за комуникацију помоћу којег ће грађани на једном месту, на једноставан и брз начин, моћи да се обрате са различитим захтевима и упитима, који ће се директно прослеђивати надлежним службама. 

Систем омогућава примање и слање информација путем различитих канала комуникације (електронска пошта – емаил, телефон, СМС порука, писарница – документ, гласовна порука ван радног времена, smart phone апликација), као и многе друге опције које поједностављују рад локалне самоуправе са клијентима, путем креирања јасних процедура за пријаву и решавање проблема грађана.

Пројекат имплементације и интеграције централног „CRM“ система и мултиканалног комуникационог система покренула је Канцеларија за информационе технологије и електронску управу, а спроводи се у сарадњи са Покрајинским секретаријатом за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу. Сомбор је прва локална самоуправа у Војводини у којој ће се имплементирати „CRM“ систем.

Систем ће бити интегрисан са постојећим системом за бригу о корисницима (CRM i tiketing) који користи Влада Републике Србије за комуникацију са грађанима и министарствима.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs