Сомбор: Рад на ефикаснијем планирању пољопривредне производње

Poljoprivredna proizvodnja

У Великој скупштинској сали зграде Жупаније данас је одржан радни састанак у оквиру регионалног пилот пројекта „Дигитализације општинским управљањем земљиштем“.

На састанку су учествовали представници Министарства пољопривреде Републике Србије, Министарства пољопривреде Црне Горе, пилот локалних самоуправа Сомбор, Суботица, Бачка Топола, Инђија, Врбас, Брод, Приједор, Србац, Требиње, као и представници Телегруп-а, ГИЗ-а, ПКРС и НАЛЕД-а.

Присутне је испред Града Сомбора поздравио члан Градског већа за област руралног развоја Срђан Савић, а Одељење пољопривреде и заштите животне средине Градске управе Града Сомбора представило је искуства и праксе у управљању пољопривредним земљиштем на територији Града Сомбора.

Учесници састанка разменили су своја запажања у коришћењу апликације  „AgroLIFE“, са циљем да се уоче разлике и увиде потенцијали за даље унапређење апликације.

„AgroLIFE“ апликација направљена је у оквиру пројекта „Дигитализације општинским управљањем земљиштем“, а намењена је за ефикасније планирање пољопривредне производње. Апликација је повезана са метео станицама и омогућава корисницима, да добију упозорења  и обавештења о временским условима и препорукама кроз апликацију.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије