Сомбор: Сајам здравља у оквиру Еропске недеље мобилности

Sajam zdravlja u Somboru

У оквиру обележавања Европске недеље мобилности на Тргу Светог Тројства у Сомбору одржан je Сајам здравља на ком су грађани могли да чују корисне савете од здравствених радника, консултују се са њима, као и да провере ниво шећера у крви и крвни притисак.

Сајам здравља заједнички су организовали Стална конференција градова и општина, Град Сомбор, Завод за јавно здравље, Дом здравља „Др Ђорђе Лазић“ Сомбор, Црвени крст и Савет за здравље, са циљем да се подигне свест о здравим животним навикама и скрене пажња на важност кретања, побољшања одрживе мобилности и промоцију одрживих видова саобраћаја, попут бициклизма и пешачења.

Европска недеља мобилности одржава се сваке године у периоду од 16. до 22. септембра са намером да укаже на добробити које доносе немоторизовани видови превоза у градовима, у односу на аутомобилски саобраћај који користи фосилна горива, и утицају који има на унапређење квалитета животне средине и целокупно здравље у урбаним срединама.

Овогодишња тема манифестације Европска недеља мобилности је одржива мобилност за здравији живот, а све под слоганом „Крећимо се одрживо! Останимо здрави!“.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs