Сомбор: СОМУС, најстарији фестивал класичне музике у Србији, почиње 28. октобра

somus

Овогодишње јубиларно издање фестивала СОМУС биће одржано од 28. до 31. октобра 2021. године у Свечаној сали Градске куће у Сомбору, Народном позоришту, као и у Великој сали Kултурног центра “Лаза Kостић” у Сомбору. 

Уз својеврсни омаж Душану Трбојевићу, публика ће, поред бројних извођача, имати прилику да чује и један од најугледнијих светских клавирских дуа, кога чине Серђо Маркеђани и Марко Скјаво, који ће овом приликом извести дела Баха, Моцарта, Брамса, Шуберта, Росинија, као и Симона Трпческог, најангажованијег пијанисту млађе генерације.

Да подсетимо, 1961. године, Душан Трбојевић, пијаниста и педагог, основао је Сомборске музичке вечери, најстарији фестивал класичне музике у Србији. Деценијама развијајући педагошки приступ концерту, својим сомборским фестивалом развио је посебан однос са публиком. Мобилисана и ангажована, она постаје живи део фестивала. 

Недуго потом, никавши на темељима Сомборских музичких вечери, рађа се фестивал СОМУС који својим духом подсећа на старо, али итекако провоцира новим, спајајући давно створено са оним што тек долази. Овај фестивал, крећући се од јуче ка сутра, прелази пут од локалног ка глобалном, од излога за новооткривене, до подијума за светске познате личности, од класичних дела до актуелних.

Kарте по цени од 200 и 300 динара, као и комплет карата за све концерте у оквиру Сомуса по цени од 1.200 динара, можете обезбезбедити од понедељка, 11. 10. 2021. Године, у Галерији Kултурног центра, на адреси Венац Радомира Путника 2, Сомбор.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије