Сомбор: ,,Спортске игре младих“ – промоција спорта и здравих стилова живота

Једна од станица највеће манифестације аматерског спорта за децу и омладину на овим просторима, био је и Сомбор. Спортске игре младих настале су пре 25 година у Хрватској, пре 11 година причу су проширили на Босну и Херцеговину, а у нашој држави се успешно организују већ осам година за редом.  

  • Чини ми се да нам је Сомбор двадесети град, већ је Kараван радости и пријатељства кренуо почетком априла, имали смо у пар наврата неке паузе, морало је због епидемиолошке ситуације, међутим чини ми се да сада како иде град за градом све иде онако како треба и све је боље, оно што је битно јесте да су деца поново на теренима и по њиховој енергији коју они нама дају и ономе што сви видимо, заиста је нешто што је њима требало управо једна оваква манифестација, рекла је Далиборка Делибашић, портпаролка Дунав осигурања, Спортских игара младих Србије. 

Учесници су се такмичили у пет дисциплина, као што су баскет, између четири ватре, одбојка, фудбал и стони тенис. Прошле године манифестација није одржана у Сомбору, због пандемије корона вируса, а ове године, због великог броја пријављених, којих је око 300, Град Сомбор, у сарадњи са Спортским центром и Спортским савезом Града, такмичење је организовао на више локација, да би се испоштовале све епидемиолошке мере. 

  • Такмичење ће се организовати на два централна пункта, један ће бити на Градском стадиону, на Радничком, а други ће бити овде у Партизану, како би могли да испоштујемо све епидемиолошке мере и како би могла деца да имају сасвим довољно места, како би се такмичење могло организовати на високом нивоу, рекла је чланица Градског већа за спорт, Антонија Нађ Kосановић. 

Спортске игре младих организују се под покровитељством Дунав осигурања, а реализацију манифестације у Сомбору су подржали Спортски савез Сомбора, Спортски центар „Соко“, као и сам Град Сомбор. 

  • У сваком случају да је одабир бављења спортом нешто што се мора подржати и што Град Сомбор здушно подржава, у смислу да се ту према афинитетима бира спорт и већ се трасира пут за један здрав живот, изјавила је заменица градоначелника Сомбора Љиљана Тица. 

Циљ Спортских игара младих је окупљање што већег броја деце, како би дружењем, кроз спорт и забаву, заједно са младима из региона, развијали своје друштвене вредности и здрав начин живота. 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs