Сонта: Реализован пројекат ”Будимо једнаки у школским клупама”

škola

У протеклих месец дана, у оквиру конкурса „Шта нам тешко“, реализован је омладински волонтерски пројекат “Будимо једнаки у школским клупама”.

Заједно са члановима тима, координаторка овог пројекта, Јелена Пејовић, организовала је креативне радионице, где су млади волонтери правили поклоне, који су потом подељени деци слабијег материјалног стања, која похађају Основну школу „Иван Горан Ковачић“ у Сонти.

Поклони су поред предмета које су волонтери направили (честитке, декупаж) садржали и основне ствари, које су неопходне за неометан рад на часу (свеске, бојице, фломастере, школски прибор).

Центар за социјални рад Апатин упутио je чланове тима ка породицама, којима је помоћ неопходна. 

Циљ овог пројекта био је да се путем радионица окупе млади, како би искористили своје слободно време, да се подстакне њихова креативност и да личним примером помогну локалној заједници, у овом случају, њиховим другарима из школе.

ЦЕКОС је 16. октобра организовао дечију пијацу, где су волонтери излагали своје креације, а потом је у Дому културе одржана радионица глуме, у коју су били укључени и њихови другари, којима су на крају уручили поклоне. Након радионице, организовано је дружење у просторијама новоотвореног Омладинског клуба у Сонти, где су сви заједно гледали цртани филм и играли друштвене игре.

Чланови тима овог пројекта истичу да су успели у мисији коју су замислили и овим путем желе да охрабре све људе, да и они учине неко добро дело за своју заједницу.

Конкурс „Шта нам тешко“ спроводе Млади истраживачи Србије у партнерству са Покретом горана Војводине, ЦеГраД-ом из Обреновца, ТИМ 42 из Лесковца, ГМ Оптимист из Горњег Милановца уз подршку Министарства омладине и спорта Републике Србије.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије