СО Апатин: Ове године биће додељено највише три награде „24. октобар“

So Apatin

У Великој сали Општинског културног центра одржана је 11. седница СО Апатин. На самом почетку, заменик председнице општине Апатин, Радован Ђукић, је образложио допуну дневног реда са две тачке. Због усклађивања рокова са надлежним министарством, Ђукић је одборницима предложио да се у дневни ред уврсти предлог програма и заштите уређења градског грађевинског земљишта, те да је и због бројних предлога грађана у вези спомен обележја, неопходно донети одговарајућу одлуку о постављању и одржавању споменика у нашој општини.

Након усвојеног записника са претходне седнице, 27 одборника је гласало о именовању новог члана Општинског већа. Уместо Саше Крстина изабран је Маја Крстин.

У наставку седнице, разматран је и усвојен извештај о извршењу одлуке о буџету општине Апатин за 2021. годину, са извештајем о извршењу средстава самодоприноса, за период јануар-јун 2021. Године.

Наредном тачком, усвојен је предлог одлуке о измени и допуни одлуке о додели награде „24. октобар“ општине Апатин, те је одлучено да ће се додељивати највише три награде за 2021. годину.

На седници је усвојен и програма подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја за општину Апатин за текућу годину.

Седмом тачком усвојено је решења о прибављању откупом у јавну својину општине Апатин, непокретности у Сонти. Наиме, парцела коју општина купује налази се уз спортску халу у Сонти, те је планирано на том месту изградња приступног и противпожарног пута, као и паркинг простора.

У наставку седнице је усвојен Програм коришћења средстава Буџетског фонда за заштиту животне средине за текућу годину, као и одлука о одређивању лица које ће вршити оверу ЗИП обрасца за јавна предузећа и друштва капитала чији је оснивач општина Апатин.

Наредном тачком усвојен је извештај о годишњем програму пословања Јавног предузећа за управљање путничким пристаништем и марином „Апатин“ Апатин за 2020. годину, са извештајем овлашћеног ревизора и Одлуке Надзорног одбора о расподели добити.

Наредне четири тачке су обележиле кадровске измене у комисији за доделу Новембарских награда, члана Школског одбора Основне школе „Јожеф Атила“ Купусина, као и у комисији за признавање права и враћање земљишта које је прешло у друштвену својину по основу пољопривредног земљишног фонда и конфискацијом због неизвршених обавеза из обавезног откупа пољопривредних производа.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs