Спортски савез општине Апатин организује турнир у баскету, пријаве до четвртка

Sportski savez Apatin

Спортски савез општине Апатин у суботу, 25. септембра, организује турнир у баскету 3×3 за сениоре под називом „Апатин 2021“. Утакмице ће бити игране на теренима апатинске Гимназије и стручне школе „Никола Тесла“, а почетак је заказан за 10,30 часова. Пријаве се примају до четвртка, 23. септембра, а учешће на турниру за све екипе је бесплатно (нема котизације).

Екипу треба да чине четири играча (три играча плус једна резерва), а такмичење ће се одвијати по куп систему, што значи да ће се од старта турнира играти на испадање. Пријаве се могу обавити лично у просторијама Спортског савеза, или путем телефона 064/96-17-202.

Радомир Радујко, Секретар спортског савеза општине Апатин каже да за турнир влада велико интересовање и да већ сада има доста пријављених екипа.

  • Баскет је код нас сада у експанзији, тако да смо одлучили да направимо један турнир и у нашем граду. То се показало као добра идеја, јер већ сада имамо велики број екипа које су се пријавиле. Иако је број тимова ограничен, места за пријаве још увек има, тако да сви они који желе да се друже и играју баскет могу да се пријаве до четвртка, 23. септембра. Када комплетирамо списак екипа направићемо костур такмичења и организовати жреб, а број екипа смо ограничили да би турнир могао да буде одигран у једном дану, објаснио је Радујко.

Поред пехара и медаља, Спортски савез је припремио и вредне новчане награде, па ће првопласирана екипа добити 50.000 динара, другопласирана 25.000 а трећепласирана 15.000 динара.

У склопу турнира биће организовано и такмичење у шутирању тројки, а најбољи тројкаши ће такође добити пригодне награде. Учешће на турниру ће узети и неколико екипа које ће чинити чланице новоформираног женског кошаркашког клуба „Апа-срне“.

У случају лошег времена, турнир ће бити одигран у хали Основне школе „Жарко Зрењанин“.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs