Србин фаворит на локалним изборима у Француској

Александар Николић, 34-годишњи политичар из Француске српског порекла, кандидат је Националног савеза Марин Ле Пен на локалним изборима који се у овој земљи одржавају 20. и 27. јуна ове године, у региону Центар-Долина Лоаре.

Према подацима Ипсоса, Николић је фаворит за победу у овом региону – прогнозира се да би освојио 28 одсто гласова, док би другопласирани кандидат освојио 21 одсто.

Он се бави политиком осам година, а француски медији наводе да је Николић специфичан због своје младости и због тога што му је отац Србин, а мајка Португалка позната по активизму у Kомунистичкој партији.

Николић је оличење нове генерације политичара коју Марин Ле Пен жели да “погура”.

  • Наш циљ је очигледно да победимо у региону, нисмо у фронталном рату са осталима. Покушаћемо да предложимо прави алтернативни пројекат о многим стварима. Модернизоваћемо регион и прилагодити га свету будућности, изјавио је Николић у току изборне кампање.

Странка Национални савез до 1. јуна 2018. носила је назив Национални фронт, а оснивач је Жан-Мари Ле Пен, отац садашње председнице партије Марин Ле Пен.

Главне одлике странке су противљење чланству Француске у Европској унији, Шенгенској зони и Еврозони, економски протекционизам, и противљење слободној имиграцији.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs