Србија добија нови Клинички центар, први пацијенти до средине марта

klinicki centar

Отвара се нова зграда Клиничког центра Србије – најсавременија опрема на 12 спратова и 86.000 квадрата за више од 800 пацијената.

Чекало се деценијама, одбројавало годинама, али коначно – нова зграда Универзитетског клиничког центра Србије, свечано ће бити отворена данас. Београд, Србија и регион добијају здравствену установу са најсавременијим условима за лечење пацијената.

Професор Милика Ашанин, директор Универзитетског клиничког центра Србије, рекао је за РТС да је данас историјски дан, јер добијамо једну од највећих и најсавременијих болница не само у региону, него у Европи.

„Пола века је требало да се изгради нови Универзитетски клинички центар Србије, ту су огромни болнички капацитети, изузетно скупа и модерна опрема тако да можемо да радимо и високоспецијализоване захвате у свим гранама медицине“, рекао је доктор Ашанин.

Нови клинички центар се простире на 86.000 квадратних метара и има 12 спратова.

Имаће 825 болничких кревета – 231 у јединицима интензивног лечења, 594 полуинтензивног лечења и 47 кревета у дневним болницама.

„Ту су и 34 операционе сале, осам ангио-сала, три магнетне резонанце, шест скенера, 12 рендген кабинета, а уводи се нова технологија-роботи“, рекао је доктор Ашанин.

„Чекамо и пет скенер, ту је потпуно реновирано одељење за нуклеарну медицину“, рекао је доктор Ашанин и додао да прве пацијенте очекују до средине марта.

У нову зграду прелази цео Ургентни центар, а од клиника – клинике за хематологију, гастроентерологију, кардиологију, грудну хирургију, за ендокринологијум, биће Одељење за фертилитет, као и Центар за трансплантацију.

Доктор Ашанин је рекао да ће у наредна два, три дана бити отворен конкурс за пријем 18 лекара на неодређени радни однос.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs