Србија представља инвестиционе могућности Словачкој – Привредници заинтересовани за улагање у нашу земљу

Dogovor

Словачки привредници заинтересовани су да започну или прошире пословање у Србији – поручила је министарка привреде Анђелка Атанасковић, након низа састанака који су одржани првог дана службене посете Братислави.

Атанасковић је овом приликом представила привредни амбијент у Србији и погодности које су на располагању домаћим и страним инвеститорима.

Како је навела то је била тема о којој се разговарало на радном ручку са словачким привредницима.

Министарка се потом састала, у Амбасади Републике Србије у Словачкој, са словачким инвеститорима у Србији и представницима Удружења Срба у Словачкој.

– Представила сам им које могућности имају у Србији. Познато је да смо на првом месту по положају за инвеститоре и по расту БДП-а – рекла је Атанасковић, а саопштило Министарство привреде.

Она је истакла да Србија брине о својим људима било где да се налазе.

– Треба рећи људима колико је Србија напредовала, колико је уложила у своју земљу, колико се инфраструктура променила и привредни амбијент, колико идемо напред великим корацима – подвукла је она.

Делегација Министарства привреде на челу са министарком Анђелком Атанасковић тренутно борави у службеној посети Братислави поводом одржавања Пословног форума Словачка – Србија и 10. заседања Мешовите комисије за економску сарадњу између Републике Србије и Словачке Републике.

Подсетимо, током ранијих сусрета представника Словачке и Србије договорено је да се наредне године у Великом Градишту одржи пословни форум. Истовремено, ранијим договорима дефинисане су и области у којима постоји потенцијал за сарадњу, као што су енергетика, дигитализација, иновације, саобраћај, аутомобилска индустрија, пољопривреда, прехрамбена индустрија и заштита животне средине.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs