Србијо, буди поносна: Председник Вучић је светским лидерима рекао све у лице

AV

Министар без портфеља Ђорђе Милићевић поручио је да Србија треба да буде поносна на обраћање председника Републике Александра Вучића у Генералној скупштини УН, који је, како је нагласио, још једном потврдио да „оно што говори народу у Србији каже и у лице свим светским лидерима“.

Милићевић је подсетио да је став Србије увек био јасно опредељење за поштовање међународног права и Повеље УН, саопштило је његово министарство.

– Председник је без имало увијања подсетио да они велики и моћни који се сада са говорнице у УН залажу за поштовање повеље УН, а посебно поштовање територијалног интегритета и суверенитета, то чине само кад њима одговара. А када је реч о Србији баш ти који се са ове говорнице толико гласно за то залажу су бомбардовали Србију без одобрења Савета безбедности УН, и исти ти а пре свега најмоцније САД су пре тачно 15 година погазили те принципе признајући независност сепаратиста на делу територије Србије – истакао је Милићевић.

Нагласио је да нико пре председника Вучића са говорнице УН није имао храбрости да јасно и гласно најмоћније светске силе подсети да у поштовању међународног права не можете мењати принципе од случаја до случаја већ увек и заувек имати исти принцип ако заиста желите мир у свету.

– Због свега што је председник у свом обраћању у УН рекао грађани Србије треба да буду поносни. Председник је још једном потврдио нашу жељу да сарађујемо са свим земљама света на принципима међусобног поштовања и уважавања територијалног интегритета и суверенитета – закључио је Милићевић.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs