Срби кријумчарили две тоне кокаина: Криминална група преносила дрогу из Јужне Америке до Балкана – товар откривен усред Атлантског океана

kokain

Заједничком акцијом Јавног тужилаштва за организовани криминал, полицијске управе за Град Београд МУП Републике Србије, БИА, а у координацији са Еурополом и надлежним полицијским органима више држава, у интернационалним водама на Атлантском океану у једрилици „Оцеаниа дос“, дужине 22 метра, данас је заплењено око две тоне кокаина.

Опојна дрога кокаин била је упакована у више обележених појединачних пакета, који су се налазили у спортским торбама. Једрилицом су управљали један украјински и један чешки држављанин.

Њих је организовао, сада лишен слободе С.К. (који је побегао из затвора у Бразилу и за којим је издата црвена Интерполова потерница). Поред њега, ухапшени су припадници ове организоване криминалне групе и то: Н, С. Н. С. и Б. К.

Постоје основи сумње да је ова организована криминална група у периоду од марта 2022. до данас 2023. године извршила кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Ова организована криминална група је у овом периоду организовала транспорт опојне дроге кокаин из земаља Јужне Америке до земаља Западне Европе и Републике Србије ради даље продаје, на тај начин што су обезбеђивали једрилице, контактирали са продавцима опојне дроге, организовали локације за прихват и истовар кокаина, скривање опојне дроге и ангажовали посаду (то су били Чех и Украјинац).

Осумњиченим С.К., Н.С., Н.С. и С. К. који су лишени слободе на територији Београда и Новог Сада одређено је полицијско задржавање након чега ће уз кривичну пријаву бити спроведени у Јавно тужилаштво за организовани криминал.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs