Сребреница је у Републици Српској и не може добити статус дистрикта

Srebrenica

Након што је потпредседник владе Републике Српске из реда Бошњака, Ћамил Дураковић, изјавио да ће код домаћих међународних представника лобирати да Сребреница добије посебан статус, попут Брчко дистрикта, председник сребреничке Организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић му је поручио да ова општина припада Српској и не може добити статус дистрикта.
Којић је затражио санкције за актуелног потпредседника Српске који плату добија у Републици Српској.

„Сви грађани плаћају порез како би он добијао плату, а не да га плаћамо да минимизира наше жртве и шири наратив о наводном геноциду“, рекао је Којић у изјави за Срну.

Он је Дураковића назвао „шатор“ политичарем за кога је рекао да се свакодневно у федералним медијима утркује са сарајевским политичарима који ће јаче и више ударити по Републици Српској.

Којић је истакао да Дураковић веома добро зна да је Сребреница у Републици Српској и да ће тако остати ма колико то сметало њему и његовом претходнику Рамизу Салкићу.

„Сребреница је Република Српска и ако имају бар мало људскости и части требало би да нам се извине, мада искрено сумњамо да ће то учинити“, казао је Којић.

Дураковићу и Салкићу је поручио да је за Српску дато скоро 30.000 живота.

Према његовим речима, они веома радо узимају плате у Републици Српској, а све чине да је ослабе, мада је јасно да се сада Дураковић „пере код свог народа за издају коју им је приредио током прошлих локалних избора, као што је то у рату учинио његов Насер Орић који је побегао 1995. године у Тузлу“.

„Дураковић нека усмери 2,5 милиона КМ које је добио као потпредседник Републике Српске у развој Сребренице и на тај начин помогне свима који живе овде, а не да из Бањалуке прича оно што желе да чују Бошњаци“, навео је Којић.

Он је додао да се позивају на повратничку популацију мислећи само на свој народ. „Питам их како то да сам ја морао да напустим Сребреницу 1992. године, а у Сребреницу сам се вратио 1996. године и како то да ја нисам повратник и не само ја, него сви домицилни Срби?“, упитао је Којић.

Којић је препоручио Дураковићу и Салкићу, пошто су у Бањалуци, да оду до Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица и прочитају извештај Владе Републике Српске на чијем челу је био Гидеон Грајф и виде колико је Срба убијено на најсвирепији начин на овом подручју.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.