Српска листа осудила једномесечни притвор Србима на КиМ: Радош и Душан су мирно изражавали свој протест због окупације Звечана

Policija

Српска листа данас је најпштрије осудила изрицање једномесечног притвора Србима Радошу Петровићу и Душану Обреновићу, који су, како истичу из Српске листе, мирно изражавали свој протест због окупације општинске зграде у Звечану.

– Српска листа најоштрије осуђују нелегалну и неосновану одлуку Куртијевог суда којом се нашим невиним суграђанима одређује притвор без икаквих доказа о кривици, само зато што се не слажу са планом Аљбина Куртија да окупацијом и прогоном етнички очисти север Косова и Метохије од нашег народа – наводи се у реаговању Српске листе на изрицање притвора двојици Срба ухапшених током протеста у Звечану.

Радош Петровић и Душан Обреновић су, како истичу из Српске листе, мирно изражавали свој протест због окупације општинске зграде у Звечану, и настојали да смире ситуацију на терену, али очигледно да су, како они додају, „‘њихова српска имена сасвим довољна да буду у косовским казаматима“.

Како подсећају из Српске листе, поред свих доказа о кривици, албански специјалци који су пуцали Србима у леђа, и покушали да убију Стефана и Милоша Стојановића, Милана Јовановића и Миљана Делевића су пуштени у кућни притвор.

– И поред позива међународних преставника да се смање тензије, Курти је овом одлуком о притвору показао да жели да по сваку цену подигне тензије и изазива проблеме. Због ове срамне одлуке о притвору, подигнуте су тензије на северу Косова и Метохије и приметно је још веће незадовољство грађана јер је нашим грађанима несхватљиво да неко може без икакве кривице бити иза решетака, зато ће то бити додатни мотив да се настави са мирним протестима и захтевом да се Радош и Душан пусте на слободу и врате својим породицама – истиче се у саопштењу Српске листе.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs