Српска мода представљена у Дубаију – Потписан уговор за прву франшизу Serbia Fashion Week-a

Modna revija

Модни дизајнери и брендови Србије успешно су се представили у Павиљону Србије у оквиру Светске изложбе Еxpo 2020 Дубаи. Наша дизајнерка Сузана Перић, председница Секције за женско предузетништво Привредне коморе Србије, обележила је две деценије рада ретроспективном ревијом 20 најлепших хаљина које представљају пресек њене успешне каријере.

Осим успешне ревије Сузане Перић представиле су се и наше друге дизајнерке. Публика је уживала у ревији “Alme Couture “, дизајнерке Наде Николић Кречковић и имала прилику да види јединствене елегантне хаљине, оплемењене ручним радом у виду веза и апликација израђених од кристала, надевено је на сајту ПКС

Дизајнерка Милица Тричковић промовисала је авангардну, маштовиту, мејн стрим колекцију.

После дефилеа модела одржана је и ревија накита новосадског бренда Монои, а част да затвори програм имала је дизајнерка Јелена Малешевић, која је представила колекцију инспирисану Винчанском цивилизацијом, што је уједно и основна инспирација целог павиљона Србије на Еxpо Дубаи 202”. Ревија Јелене Малешевић на најбољи начин је показала да је мода уметност.

Потписан уговор

У Дубаију је потписан уговор између Serbia Fashion Wеек-а и Fort Fashion Council-a , захваљујући коме ће, поред традиционалних недеља моде свакога пролећа и јесени у Новом Саду, домаћи и инострани дизајнери два пута годишње имати прилику да представе своју креативност и у Дубаију на новој платформи Serbia Fashion Week-a Middle East.

– Ово је прва франшиза Serbia Fashion Wеек-а, чиме наша национална недеља моде потврђује да је за мање од 10 година од оснивања постала значајан бренд у интернационалним оквирима – рекла је председница наше националне недеље моде Светлана Хорват, наглашавајући да ће овај уговор и нова платформа домаћим дизајнерима омогућити освајање тржишта Блиског истока и Азије.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs