Српска привреда данас и званично добија представништво у Јерусалиму

dogovor

У жељи да ојача везе између привреде, трговине и науке Србије и Израела, са фокусом на сарадњу компанија у иновацијама и примени високих технологија, Привредна комора Србије отвара представништво у Јерусалиму, саопштено је из ПКС.

Представништво ће свечано бити отворено у 17 сати (по локалном времену у 18 сати) у присуству председника ПКС Марка Чадежа и министарке трговине, туризма и телекомуникација Татјане Матић, министар финансија Израела Авигдор Либерман и градоначелник Јерусалима Моше Леон, саопштила је ПКС.

Интересовање за сарадњу две привреде огледа се у готово свим привредним гранама, са нагласком на ИКТ сектор, старт-ап, иновације, консалтинг, здравство, пољопривреду и прехрамбену индустрију, сајбер безбедност, третман отпадних вода и туризам.

Спољнотрговинска размена Србије и Израела вредела је прошле године 72,2 милиона евра, а у првом полугодишту 2021. године 34 милиона евра.
Израел је један од значајнијих инвеститора у привреду Србије и у нашој земљи је активно више од 70 израелских компанија.

Ове године две земље обележавају и 30 година од успостављања дипломатских односа, наведено је у саопштењу.

Подсећања ради, ПКС је раније објавила да је представништво у Јерусалиму почело да ради у августу, као седмо представништво ПКС у свету.

Отварање представништва ПКС у Јерусалиму најављено је прошле године на потписивању Вашингтонског споразума између САД и Србије.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије