Српске компаније на WORLD FOOD сајму у Москви

На међународном сајму хране и пића WORLD FOOD који се од 21. до 24. септембра одржава у Москви, извозну понуду представиће седамнаест српских произвођача воћа и поврћа, месних прерађевина, вина, алкохолних производа и зачинских додатака. Наступ домаћих компанија организује Привредна комора Србије (ПKС) и Развојна агенције Србије са циљем промоције потенцијала домаће привреде, подршке извозницима и повезивања са пословним партнерима у иностранству.

Сваке године ова манифестација повезује хиљаде компанија из целог света са кључним руским купцима хране и пића, експертима малопродаја водећих руских трговинских ланаца супермаркета, велетрговцима, дистрибутерима, представницима сектора HoReCa и локалним произвођачима хране, истиче директор Представништва ПKС. Према његовим речима, догађај је идеална пословна платформа за промоцију нових производа у оквиру хране и пића у Русији и региону.

  • Србија је годинама међу водећим извозницима пољопривредно прехрамбених производа у Руску Федерацију и за домаћи аграр, ово тржиште, уз коришћење трговинских преференцијала на основу Споразума о слободној трговини између Србије и Евроазијске економске заједнице, представља, дугорочно посматрано – изузетан пословни и извозни потенцијал, каже Дејан Делић, директор Представништва ПKС у Руској Федерацији.

„WORLD FOOD MOSCOW“ је водећи сезонски међународни сајам из области хране и пића на тржишту Русије и земаља бившег Совјетског Савеза која се одржава на површини од преко 58.000 m² у оквиру сајамског изложбеног простора „Crocus Expo“ у Москви.

Ове године обележава 30 година постојања, а у 2020. години сајам је посетило преко 30.000 посетилаца који су имали прилику да се упознају са производним програмом више од 1.760 излагача из 65 земаља света.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије