Српски туристи без ограничења могу да путују у још четири земље

Аеродром

Епидемиолошка ситуација се побољшава, па се и услови уласка туриста у поједине земље ублажавају. До сада су Срби могли да путују безусловно у шест земаља, а сада се листа продужава.

Данска

Држављани Србије који желе да уђу у Краљевину Данску морају да посетују путну исправу која важи најмање три месеца дуже од планираног датума напуштања територије Данске. Путници који не испуњавају ове основне критеријуме биће враћени са границе.

Носиоцима биометријских пасоша Републике Србије није потребна виза за боравак до 90 дана у периоду од шест месеци, пише на сајту Министарства спољних послова.

Ирска

Укинуте су све важеће рестрикције што подразумева да путници који долазе у Ирску више нису у обавези да пре путовања попуне локатор формулар, нити да при уласку поседују негативан PCR тест или доказ о вакцинацији или прележаној болести.

Норвешка

Укидају се све досадашње мере за улазак у Краљевину Норвешку. Путници више нису у обавези да се региструју на интернет страници пред путовање као ни да поседују валидну потврду о пуној вакцинацији односно негативан PCR тест.

Шведска

Од 1. априла 2022. укинута су сва ограничења за улазак у Шведску уведена ради спречавања ширења ковида 19. Српски држављани у Шведску могу да уђу, као и раније, уз важећи пасош, позивно/гарантно писмо, повратну карту, путно осигурање и потврду о поседовању новца. Тест или вакцина на COVID-19 нису потребни.

Чешка, Летонија, Холандија и Исланд су такође укинуле ковид ограничења за улазак у земљу, али она важе само за путнике из земаља ЕУ и чланица Европског економског простора.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs