Стеван Мићић нови првак света у рвању слободним стилом: Србија и Београд славе фајтера без мане и страха

Stevan Mićić

Феноменални српски рвач слободним стилом, Стеван Мићић, освојио је златну медаљу у конкуренцији до 57 килограма на актуелном Светском првенству у београдској „Штарк арени“!

Бивши репрезентативац Сједињених Америчких Држава, у млађим категоријама, од 2018. године наступа под заставом земље свог порекла, а у вечерашњем финалу је био бољи од вршњака Реија Хигучија из Јапана – 7:4.

Од јуче нови члан нашег олимпијског тима на Играма у Паризу 2024. године, савладао је ове ноћи вицепрвака са ОИ 2016. године, тако што је агресивније ушао у клинч са колегом са Далеког истока и брзо, преузевши његову акцију узео прва два поена. Хигучи је ипак нашао начин да му се реваншира до краја прве рунде – 2:2.

Јапанац је преузео иницијативу у другој рунди – 2:4, међутим Мићић је одмах реаговао и вратио однос снага у почетно стање. Да би новим преузимањем туђег напада повратио вођство – 6:4. До краја те фазе дуела видели смо и једну спорну ситуацију, уз дуг прекид, после ког је јапанском тиму одузет челенџ, што је Хигучи платио још једним једним изгубљеним поеном. Овог пута фаталним.

Да подвиг буде већи, на путу до кључне борбе за титулу Мићић је скинуо два велика „скалпа“, обзиром на то да је надмудрио шампиона Олимпијских медаља у Токију, Руса Заура Угуева, као и натурализованог Албанца Зелимкара Абакарова, ком је скинио светску круну.

Двадесетседмогодишњи момак из Аризоне направио је велике ствари за српско рвање и пре овог СП, пошто је на прошлом планетарном шампионату, такође у престоници наше државе, узео бронзано одличје.

У Каспијску 2018. године био је такође трећи, што је било прво европско одличје за Србију у слободном стилу, пре његовог појављивања далеко познатију и успешнију у рвању грчко-римским стилом. Осим те има још једно континенталну бронзу.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs