Стелантис обуставио производњу аутомобила у Русији

Pežo

Аутомобилска компанија Стелантис, која је у Русији производила и продавала брендове Пежо, Ситроен, Опел, Џип и Фијат, саопштила је да је обуставила производњу у својој руској фабрици због логистичких проблема и санкција уведених Москви.

Стелантис, четврти највећи светски произвођач аутомобила, који у Русији поседује заједничку фабрику са јапанским произвођачем аутомобила Мицубишијем у граду Калуга, око 195 миља југоисточно од Москве, имао је удео од само 1,0 одсто на руском тржишту аутомобила пре априлског затварања погона, извештава Ројтерс.

“Имајући у виду рапидно свакодневно повећање унакрсних санкција и логистичке тешкоће, Стелантис је обуставио своје производне операције у Калуги како би осигурао пуну усклађеност са свим санкцијама и заштитио своје запослене“, наводи се у саопштењу компаније.

Велики број страних компанија најавио је привремено затварање продавница и фабрика у Русији или је известио да трајно напушта ту земљу након што је Русија 24. фебруара започела “специјалну војну операцију” у Украјини.

Из Стелантиса су још крајем марта наговестили да ће ускоро морати да затворе фабрику у Калуги јер јој понестаје делова.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије