Стравична несрећа у Лондону: Аутобус се закуцао у радњу, повређено намање 19 људи

Policija

Повређен је и возач ког су ватрогасци морали да ослободе из седишта помоћу специјалне опреме.
Најмање 19 особа повређено је након што се аутобус у источном делу Лондона забио у једну радњу.

Повређен је и возач ког су ватрогасци морали да ослободе из седишта помоћу специјалне опреме.

Портпарол лондонске хитне помоћи рекао је да је пет особа превезено у болницу, две одрасле особе и троје деце, пише Скy Неwс. Аутобус се јутрос око 8:20 на авенији Селвин забио у зграду у којој се налази електрична трафостаница. На место несреће стигла су возила хитне помоћи како би се што пре пружила прва помоћ повређенима.
Школа Хајамс Парк саопштила је да су неки од њених ученика били у аутобусу у тренутку несреће.

– Сви повређени ученици су примили лекарску помоћ. Контактирали смо родитеље свих повређених ученика. Сарађујемо са хитним службама и наши службеници се налазе на месту несреће. Обавестићемо родитеље о развоју догађаја, објавила је школа на Твитеру.

Власник локалног кафића који је помогао при спасавању путника рекао је да је међу повређенима било неколико ученика који су били “уплашени и уплакани”.

– Неколицина деце се налазила на поду. Покушавали смо да извучемо децу, а она су била у паници. Рекао сам возачу да изађе, али ми је он рекао да не може јер се заглавио. У аутобусу је било неколико родитеља који су све време плакали, рекао је Ерик Гарип (38).

Он је рекао да је покушао да их смири, али је ово био велики шок за њих.

– Отишли смо горе и рекли деци да изађу, али једно је остало на степеницама па смо га изнели. Сви су били уплашени и плакали, рекао је он. Истрага је још увек у току.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије