Стратегија унапређења положаја деце са подручја Града Сомбора

Јавна презентација Локалног акционог плана за децу Града Сомбора за период од 2021. до 2023. године одржана је данас у згради Жупаније. 

Локални акциони план за децу је стратешки документ Града Сомбора у склопу ког су одређени приоритети, циљеви и активности у области унапређења положаја деце са подручја Града Сомбора у периоду од 2021. до 2023. године, а креиран је на основу резултата истраживања које је реализовао Сомборски едукативни центар током друге половине 2020. године.  

Планом се предвиђа на који ће начин локална самоуправа у сарадњи са релевантним актерима улагати труд за стварање окружења које подстиче позитиван психосоцијални развој деце. Локални акциони план за децу је први локални стратешки документ коме је у фокусу дете и представља инструмент за остваривање права детета и унапређење положаја деце на подручју Града Сомбора.

Током јавне расправе која је трајала од 10. до 24. марта два удружења су доставила коментаре на нацрт ЛАП-а за децу, а на самој јавној расправи било је неколико сугестија, које ће размотрити чланови Радне групе за израду Локалног акционог плана за децу.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије