Стратегија унапређења положаја деце са подручја Града Сомбора

Јавна презентација Локалног акционог плана за децу Града Сомбора за период од 2021. до 2023. године одржана је данас у згради Жупаније. 

Локални акциони план за децу је стратешки документ Града Сомбора у склопу ког су одређени приоритети, циљеви и активности у области унапређења положаја деце са подручја Града Сомбора у периоду од 2021. до 2023. године, а креиран је на основу резултата истраживања које је реализовао Сомборски едукативни центар током друге половине 2020. године.  

Планом се предвиђа на који ће начин локална самоуправа у сарадњи са релевантним актерима улагати труд за стварање окружења које подстиче позитиван психосоцијални развој деце. Локални акциони план за децу је први локални стратешки документ коме је у фокусу дете и представља инструмент за остваривање права детета и унапређење положаја деце на подручју Града Сомбора.

Током јавне расправе која је трајала од 10. до 24. марта два удружења су доставила коментаре на нацрт ЛАП-а за децу, а на самој јавној расправи било је неколико сугестија, које ће размотрити чланови Радне групе за израду Локалног акционог плана за децу.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs